Κλειστά σχολεία σε περιοχές της χώρας όπου αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 20:58
Κλειστά σχολεία σε περιοχές της χώρας όπου αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα
Κλειστές θα παραμείνουν αύριο δέκα σχολικές μονάδες της α΄βάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Πειραιά, λόγω των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων. Δεν θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία: 1ο Ειδικό νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 2ο νηπιαγωγείο, 12ο νηπιαγωγείο, 17ο νηπιαγωγείο, 31ο νηπιαγωγείο, 56ο νηπιαγωγείο 13ο Δημοτικό Σχολείο, 41ο Δημοτικό Σχολείο και 44ο Δημοτικό Σχολείο. Παράλληλα, κλειστά θα παραμένουν και αρκετά άλλα σχολειά σε όλη την υπόλοιπη χώρα. 

Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, αποφάσισαν οι δήμαρχοι των τριών νησιών, λόγω έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, ο Δήμος Ζακύνθου καλεί τους πολίτες να μην βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «λόγω της συνεχιζόμενης διάρκειας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της περιορισμένης -για τους γνωστούς λόγους- αποκομιδής των απορριμμάτων, τίθεται σε επιφυλακή όλο το προσωπικό του Δήμου έως και την Κυριακή, 19/11/2017».

Σε επιφυλακή θα είναι τα επίμαχα 24ωρα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου και καλεί τους πολίτες έως την Κυριακή 19/11/2017 να μη βγάζουν στους δρόμους και στους κάδους ογκώδη ή απορρίμματα «δεδομένου ότι έχουμε και την εμπειρία των πλημμυρικών φαινομένων του προηγούμενου χειμώνα».

Κλειστά σχολεία και στη Λάρισα

Κλειστές θα παραμείνουν ορισμένες σχολικές μονάδες στο Νομό Λάρισας, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Σήμερα, δεν λειτούργησε το δημοτικό σχολείο στο Βλαχογιάννι της Ελασσόνας, για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των μαθητών.

Επίσης σήμερα, λόγω ροής νερού μέσα στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, σταμάτησαν τα μαθήματα.

Για λόγους ασφαλείας δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία στη Μελιβοία και στο Στόμιο του Δήμου Αγιάς, τα νηπιαγωγεία σε Στόμιο, Αγιόκαμπο, Μελιβοία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 20:58