Κληρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι δικαστές και εισαγγελείς που θα δικάσουν τους συνολικά 69 κατηγορουμένους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση της Χ.Α. θα είναι η Μαρία Λεπενιώτη, η οποία είχε ξεσηκώσει το καλοκαίρι θύελλα αντιδράσεων προκαλώντας την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για αποχή στις συνεδριάσεις στις οποίες η συγκεκριμένη εφέτης προεδρεύει.

Κληρώθηκαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς που θα δικάσουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής – Στις 20 Απριλίου αρχίζει η δίκη των συνολικά 69 κατηγορουμένωνΟι δικηγόροι την κατηγόρησαν ευθέως για περιφρόνηση των αποφάσεων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αφού αρνήθηκε να προχωρήσει -ως όφειλε- σε αναβολή δίκης, έπειτα από δύο συνεχόμενες διακοπές και προχώρησε μάλιστα και στην αποβολή του συνηγόρου υπεράσπισης.

Η κα Λεπενιώτη κληρώθηκε να είναι η πρόεδρος του δικαστηρίου στο εδώλιο του οποίου θα καθίσουν 69 κατηγορούμενοι για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων σύσσωμη η πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπληρωτής πρόεδρος θα είναι η Μαρία Βάρκα, μέλη οι Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου και αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης Ανέστης.

Εισαγγελέας της έδρας θα είναι η Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωματικό της τον κ. Στέλιο Κωσταρέλλο.

Η δίκη των συνολικά 69 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδεται σειρά κακουργηματικών πράξεων θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης