Με την απολογία πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου την περίοδο των «θαλασσοδανείων» (2000 – 2004) κλείνει σήμερα ο κύκλος των απολογιών για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής αυτής τράπεζας. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήδη έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για συγκεκριμένη περίπτωση «θαλασσοδανείου» που έβλαψε την τράπεζα και τους καταθέτες της κατά περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Για το σκάνδαλο κατηγορούνται για απιστία και συνέργεια σε απιστία, συνολικά 53 άτομα, μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτούς, πέρα του απολογουμένου σήμερα πρώην προέδρου, προφυλακίστηκε πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου γνωστός τουριστικός πράκτορας και στέλεχος του Επιμελητηρίου Λέσβου, ενώ έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει περί της προφυλάκισης του ή μη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, πρώην διευθυντής της Τράπεζας.

Όλοι οι άλλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις έως και 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας των.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης