Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους έχουν εκφράσει οι αγρότες, επισημαίνοντας πως στόχος τους είναι να αποκλείσουν το Σάββατο τις σήραγγες στα Τέμπη, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, στις 16.00, θα κλείσει η εθνική οδός στο Αίγιο.

Στην υπόλοιπη χώρα αγροτικές κινητοποιήσεις γίνονται στην Καστοριά με νέα συγκέντρωση μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Στον κόμβο Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν παραταχθεί τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα εξής σημεία:

  • στον κάθετο δρόμο στα Μάλγαρα, δίπλα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας
  • στον Νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Βέροιας
  • στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • στον Νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • στον Νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • στο 67ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης
  • στις Σέρρες, στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Στην Πρέβεζα, σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου στον κόμβο του Λούρου Πρέβεζας θα συμμετάσχουν σήμερα στις 19.30 σωματεία και φορείς της Πρέβεζας. Θα γίνει και αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στο ύψος του μπλόκου στον Λούρο.

Στην Πελασγία Φθιώτιδας, θα γίνει νέος αποκλεισμός και των δύο ρευμάτων της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος του μπλόκου στον κόμβο της Πελασγίας, σήμερα, από τις 16.00 έως τις 18.00.

Στην Κέρκυρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί την Παρασκευή 8 Φλεβάρη σε συλλαλητήριο στις 10.30 έξω από το Δημαρχείο στη Λ. Αλεξάνδρας.

Στη Μεσσηνία, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης διοργανώνει συγκέντρωση σήμερα, στις 15.00, στον σταθμό της Μεσσήνης με τα αγροτικά μηχανήματα.

Στην Άρτα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 10.00 στη γέφυρα.

Στον Ερύμανθο Αχαΐας, την Πέμπτη 7 ή την Παρασκευή 8 Φλεβάρη θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση τον κόμβο της ΒΙΠΕ στην Πάτρα. Εκεί θα καταφθάσουν και θα ενωθούν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και της Ωλενίας, παρατάσσοντας στο σημείο τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Στα Χανιά, το κλείσιμο της Ε.Ο. Χανίων – Ηρακλείου στο ύψος του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια, θα γίνεται καθημερινά από τις 16.00 έως τις 18.00, με τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να παραμένουν ανυποχώρητοι στον αγώνα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης