Απολύθηκαν από την «Κιβωτό του Κόσμου» οι τρεις στενότεροι συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου, με απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Η απόφαση ελήφθη λίγο μετά τις 15:00 της Τετάρτης.

Πρόκειται για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Τον 35χρονο παιδαγωγό από την Πωγωνιανή, τον περιώνυμο «Πασχάλη», τον οποίο αρκετοί τρόφιμοι (πρώην και νυν), έχουν κατηγορήσει τόσο για ξυλοδαρμούς, όσο και για παρενοχλήσεις.
  • Τη σύζυγό του, που εργαζόταν ως υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός στη δομή, αλλά μετείχε και στο Δ.Σ. της «Κιβωτού».
  • Τον 35χρονο Ιρακινό που εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή της «Κιβωτού» και είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τη χλιδάτη ζωή του.

Και οι τρεις ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους, την αποδέχθηκαν και στη συνέχεια έλαβαν και την αποζημίωσή τους.

Θεοδωρικάκος: Υπάρχουν ευρήματα με ενδιαφέρον από την Οικονομική Αστυνομία

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις, όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, ιδίως όσον αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου» που είχε τη στήριξη της κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για όποιον και αν είναι οι καταγγελίες διερευνώνται από την Αστυνομία και την Εισαγγελία. Όποιος και αν έχει υποπέσει σε παράπτωμα θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη», σημείωσε. Ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον».

«Η οικονομική αστυνομία μπήκε στις δομές της “Κιβωτού” και μέσα σε 8 ημέρες εκπλήρωσε την πρώτη φάση της αποστολής της, συγκεντρώνοντας τα ευρήματα. Υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον που θα αξιολογηθούν από την εισαγγελική αρχή. Ασφαλώς υπάρχει ενδιαφέρον να δει κανείς τι έχει συμβεί, τι κινήσεις λογαριασμών υπάρχουν», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Απαντώντας σε αιτιάσεις από ορισμένες πλευρές ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έρευνα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Όχι αόρατα χέρια που σταματάνε την έρευνα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει απόλυτη πολιτική βούληση να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και όλες οι καταγγελίες», διαβεβαίωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης