Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά τις καταγγελίες σχετικά με τα περιστατικά σεξουαλικών κακοποιήσεων και ξυλοδαρμών στην «Κιβωτό του Κόσμου», αφού ο 19χρονος, η καταγγελία του οποίου πυροδότησε τις έρευνες σχετικά, κατονομάζει στην κατάθεσή του τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Το 19χρονο, σήμερα, αγόρι, περιγράφει πως ο πατέρας Αντώνιος ήταν εκείνος που τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Στην επτασέλιδη κατάθεσή του, την οποία έδωσε στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ την περασμένη Τετάρτη, ο 19χρονος -πρώην φιλοξενούμενος στην «Κιβωτό του Κόσμου»- υποστηρίζει πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λέει χαρακτηριστικά: «Μια μέρα ενώ ξύπνησα, είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πατέρα Αντώνιου και τραβήχτηκα αμέσως. Ένα άλλο πρωινό κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του. Με εντελώς φυσιολογικό ύφος μου είπε “γιατί κάθεσαι εκεί; έλα δίπλα μου”. Εγώ πήγα να ξαπλώσω δίπλα του και όποιο μαξιλάρι έπαιρνα, μου το έπαιρνε και το πετούσε στο πάτωμα για να ξαπλώσω στο μπούτι του».

Σε άλλο σημείο της μαρτυρίας του, που φέρνει στη δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα», ο 19χρονος αναφέρει: «Στην Καλαμάτα άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. Όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή κάναμε κάτι μου χτυπούσε τον ποπό. Το θεώρησα φυσιολογικό γιατί το έκανε και στο μπάσκετ, αλλά εκεί που το έκανε μια με δύο φορές, αυτό γινόταν περίπου 15 φορές την ημέρα. Επίσης, το συνέχισε και στη θάλασσα, όπου κατά τη διάρκεια παιχνιδιών όπως οι “πατητές” έβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μην θέλω να ξαναμπώ στη θάλασσα για παιχνίδι».

Στην κατάθεσή του, ο 19χρονος αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου»: «Για έναν μήνα είχαν τέσσερα παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίζαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δέκα καταθέσεις για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς, αλλά και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει πλέον τέσσερα πρόσωπα από τη ΜΚΟ. Το ένα πρόσωπο είναι ο πατέρας Αντώνιος. Τα άλλα τρία πρόσωπα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό», σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι. Αυτά τα τρία πρόσωπα ελέγχονται για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. 

Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν συγκεκριμένο ρόλο και αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης