Προβλήματα στις επερχόμενες εκλογές ενδέχεται να προκληθούν από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία διεκδικεί οι εργαζόμενοι στους δήμους να περιληφθούν σε αυτούς που θα λάβουν εκλογική αποζημίωση.

Ειδικότερα, καταγγέλλει την υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι που δικαιούνται την εκλογική αποζημίωση περιορίζονται στους 6.500 σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει, «το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης (ικανοποιητικό ύψος 400 ευρώ), αλλά και ο περιορισμός των δικαιούχων εργαζομένων, αναλογεί ένας εργαζόμενος για κάθε 3 εκλογικά τμήματα, δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκει (η κυβέρνηση) είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η διάσπασή τους».

Για τους παραπάνω λόγους καλεί τους εργαζομένους στους ΟΤΑ να απέχουν -και αύριο Πρωτομαγιά- από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων.

Ζητεί, επίσης, να μην εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ζητεί να μη λειτουργεί καμία υπηρεσία που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης