Την λήψη μέτρων και την ενίσχυση της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού ζητάει η ένωση των γιατρών ΕΣΥ στο Ρέθυμνο, οι οποίοι βρίσκονται σε μία συνεχή κατάσταση κινητοποιήσεων διότι όπως αναφέρουν οι εφημερίες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν καλύπτονται, οι κλινικές υπολειτουργούν και άλλες είναι σε οριακή κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, καλούν για μαζική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης σε μία από κοινού κινητοποίηση με άλλα σωματεία εργαζομένων ώστε να αντισταθούν στην μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Όσο στη δημόσια υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και εμείς και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια”, αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου η οποία μεταξύ άλλων διεκδικεί: “Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους. Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης