Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία του ΑΠΘ ενόψει του Πολυτεχνείου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 16:26
Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία του ΑΠΘ ενόψει του Πολυτεχνείου

Ενόψει της 46ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου τα μέλη φοιτητικών παρατάξεων πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θέλοντας να κοινοποιήσουν στις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος τις αποφάσεις τους.

Προανήγγειλαν καταλήψεις από αύριο Πέμπτη ή Παρασκευή με διάρκεια έως την Κυριακή τη δε απόφασή τους  μέχρι στιγμής έχουν λάβει οι γενικές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Φιλολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Ψυχολογίας και Πληροφορικής.

Στα πλαίσια της συνάντησής τους με τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου, του επίδωσαν τα ψηφίσματα των γενικών συνελεύσεων. Στη συζήτηση που έγινε έθεσαν αίτημα να υπάρξει επίσημη καταδίκη από τις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ των γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ, ενώ ζήτησαν διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξει "lock out" μέχρι την Κυριακή, ούτε και έκκληση προς την αστυνομία για καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν.

Ο πρύτανης διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει ανοιχτό για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για όλους τους πολίτες που θα θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του 1973. Διευκρίνισε ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο τιμά την επέτειο, συμμετέχοντας σε εκδήλωση που διοργανώνουν την Κυριακή στην Πολυτεχνική Σχολή, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 16:30