Κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να παραβρεθούν στη ΔOY Αγρινίου, όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας από την ΟΑΣ και τους αγροτικούς συλλόγους που συσπειρώνονται μαζί της, απηύθυνε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων αναφέρει:

«Αυτές τις μέρες οι συνάδελφοί μας αγρότες και κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη τη χώρα βγαίνουν στους δρόμους και στήνουν μπλόκα παλεύοντας ενάντια στα παλιά και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μας οδηγούν όλους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τη χρονιά που πέρασε είδαμε το έτσι κι αλλιώς μικρό εισόδημά μας να μειώνεται και άλλο, με την παραπέρα μείωση των τιμών παραγωγού, με τη νέα περικοπή στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις, τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, με την παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής. Το 2018 αυξάνονται κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ στα αντιλαϊκά σχέδια περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα του Νομού, προβάλλει ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων μαζί με χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης.

»Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι την Παρασκευή 2/2/2018 δίνουμε μαχητικό παρών έξω από την Εφορία στο Αγρίνιο στις 11.00 π.μ.».

Πηγή: agrinionews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης