Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, προσπαθεί διαρκώς να αυξήσει τις παροχές Υγείας και Πρόληψης για όλους όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας.

Στo πλαίσιο μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας θα βρίσκεται στη Πλατεία Εύοσμου, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, από τις 8.00 πμ έως τις 4.00 μμ, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας και ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται σε 4.500. Όπως είναι γνωστό, ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται πως μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια, γι’ αυτό και οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια μετά από οδηγίες του ιατρού τους. Η εξέταση είναι ανώδυνη και παίρνει ελάχιστο χρόνο.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 2310 558505 (9.00-14.00).
Τα ραντεβού θα κλείνονται από 16 έως 20 Μαρτίου.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Γυναίκες 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης.
  • Να μην βρίσκονται σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική
ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης