Κινηματογραφική καταδίωξη στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας με έναν νεκρό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018, 09:26
Κινηματογραφική καταδίωξη στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας με έναν νεκρό
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του λευκού Opel Corsa ο οδηγός του Ι.Χ. που με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω σε δύο περιπολικά της αστυνομίας, στο τέλος μιας κινηματογραφικής καταδίωξης το πρωί της Δευτέρας, σε μπλόκο που έστησε η ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια της Τραγάνας.

Ο οδηγός του Ι.Χ. είχε διανύσει μια απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων, οδηγώντας αντίθετα στην ΠΑΘΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος οδηγός Γιώργος Καραδαγλής, με καταγωγή από τα Φάρσαλα, φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικές διαταραχές.

Εντύπωση προκαλεί ότι κατάφερε να διανύσει 180 χλμ. ανάποδα, ενώ αστυνομικοί επισημαίνουν ότι από θαύμα δεν σκοτώθηκε κάποιος από τους διερχόμενους οδηγούς.

Δίωρη καταδίωξη

Η δίωρη καταδίωξη του αυτοκινήτου ξεκίνησε από τον κόμβο των Μικροθηβών στον Βόλο και εξελίχθηκε μέχρι τα διόδια της Τραγάνας.

Ο οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών-ΛαμίαςΟ οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προσπάθησαν αρκετές φορές να του κλείσουν τον δρόμο, αλλά μάταια. Ο οδηγός του Ι.Χ. ξεπερνούσε τα εμπόδια το ένα μετά το άλλο. Οι αστυνομικοί μετά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να το σταματήσουν διέκοψαν σε διάφορα σημεία την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, αφού εκεί το Ι.Χ. κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση προς Λαμία και Αθήνα.

Ούτε τα διόδια της Πελασγίας στάθηκαν εμπόδιο για τον οδηγό του Ι.Χ., καθώς τα προσπέρασε ανενόχλητος. Στην καταδίωξη συμμετείχαν περιπολικά της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες φορές προσπάθησαν να τον πλησιάσουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός του Ι.Χ. είτε τα εμβόλισε είτε πετούσε διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Το επόμενο «ραντεβού» ήταν στην περιοχή της Φθιώτιδας.Περισσότερα από οκτώ περιπολικά βρίσκονταν πίσω του προσπαθώντας να ακινητοποιήσουν τον οδηγό. Σαν να μη συνέβαινε τίποτα, αυτός έσπασε τις μπάρες στα διόδια της Μαυρομανδήλας λίγο πριν από τη Λαμία και συνέχισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί κάνοντας τεχνική ανάσχεση στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη απέτρεψαν την πιθανότητα να βρεθούν εμπλεκόμενοι σε τροχαίο δυστύχημα αμέριμνοι οδηγοί που κινούνταν στο ρεύμα από Αθήνα προς ΘεσσαλονίκηΣτην πορεία από τη Λαμία προς την Αθήνα, κινούμενος πάντα στο αντίθετο ρεύμα, προσπάθησε αρκετές φορές να εμβολίσει περιπολικά που επιχειρούσαν να τον πλησιάσουν και σε δύο περιπτώσεις χτύπησε τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. από πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί κάνοντας τεχνική ανάσχεση στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη απέτρεψαν την πιθανότητα να βρεθούν εμπλεκόμενοι σε τροχαίο δυστύχημα αμέριμνοι οδηγοί που κινούνταν στο ρεύμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Περισσότερα από 10 περιπολικά της αστυνομίας προσπαθούσαν να τον σταματήσουν, από τη Λαμία μέχρι τα Καμένα Βούρλα, αλλά μάταια.

Στα διόδια της Τραγάνας τοποθετήθηκαν φορτηγά αυτοκίνητα, αλλά και περιπολικά, μπροστά στις μπάρες κλείνοντας τις διόδους, ενώ απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί, με συνέπεια τρία λεπτά μετά τις 09.00 το Ι.Χ. να πέσει πάνω στο μπλόκο προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε δύο περιπολικά και ένα φορτηγό.

Ο οδηγός του Ι.Χ. ανασύρθηκε νεκρός, ενώ τραυματίας είναι ο οδηγός του φορτηγού με το οποίο οι αστυνομικοί είχαν κλείσει τον δρόμο.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ο οδηγός του Ι.Χ. κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, σε ένα μήκος 180 χιλιομέτρων, αποφεύγοντας να συμμορφωθεί με τις εντολές των αστυνομικών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018, 12:08