Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Κινηματογραφική καταδίωξη ληστών, που είχε ως αποτέλεσμα ένας από τους τέσσερις δράστες να πέσει στο κενό από διαμέρισμα 7ου ορόφου πολυκατοικίας και να σκοτωθεί, εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο ληστές έχουν συλληφθεί. Αστυνομικοί αναζητούν τον τέταρτο της σπείρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, με τους δράστες να επιχειρούν να διαφύγουν πηδώντας μπαλκόνια​

Οι δράστες είχαν εισβάλει νωρίτερα σε διαμέρισμα ηλικιωμένης (σ.σ.: στον 8ο όροφο) του κτηρίου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θησέως και Μουσών. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10.10 το πρωί, τέσσερις αλλοδαποί, γεωργιανής υπηκοότητας, «μπούκαραν» στο σπίτι και άρχισαν να κάνουν άνω κάτω το εσωτερικό, αναζητώντας χρήματα και πολύτιμα τιμαλφή. Εκείνη την ώρα, εντός του διαμερίσματος, βρίσκονταν μια ηλικιωμένη και μια οικιακή βοηθός, τις οποίες και ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κακή τους τύχη η δράση τους έγινε αντιληπτή μέσω κλειστού κυκλώματος ασφαλείας (CCTV) που είχε εγκαταστήσει ο γιος στο διαμέρισμα της μητέρας του.

Καταδίωξη στα μπαλκόνια

Η κινητοποίηση ήταν τεράστια. Περιπολικά με αστυνομικούς, καθώς και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν επί τόπου, την ώρα που ελικόπτερο της αστυνομίας πραγματοποιούσε συνεχείς πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Δύο από τους ληστές επιχείρησαν να διαφύγουν, πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι διπλανών διαμερισμάτων. Εγκλωβίστηκαν στο κλιμακοστάσιο και συνελήφθησαν. Ο τρίτος δράστης, στην προσπάθειά του να διαφύγει επίσης, έπεσε στο κενό και έχασε τη ζωή του. Το πτώμα του βρέθηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της  πολυκατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήδηξε από τον όγδοο στον έβδομο όροφο και στη συνέχεια βρέθηκε στο κενό.

Το μπαλκόνι του α' ορόφου όπου έπεσε ο ένας από τους ληστές

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει και κατασχέσει μέχρι στιγμής τέσσερα όπλα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν όλα βρέθηκαν εντός του διαμερίσματος. Τα όπλα (τρία πιστόλια και ένα περίστροφο) έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες κατά το παρελθόν.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τέταρτου ληστή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης