Στη δημοσιότητα έδωσε το τουρκικό πρακτορείο Dogan ερασιτεχνικό βίντεο από την… καταδίωξη ενός σκάφους της Ελληνικής Ακτοφυλακής στα Ίμια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το περιστατικό εκτυλίχθηκε την Τρίτη 18 Απριλίου. Στο υλικό φαίνεται ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να καταδιώκει ένα ελληνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αθήνα διέψευσε το συμβάν, επισημαίνοντας ότι εντάσσεται στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Άγκυρας, στον απόηχο του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση και των σοβαρών προβλημάτων στην οικονομία που αδυνατεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Ερντογάν.

Η… καταδίωξη

Το ελληνικό σκάφος περίμενε αρχικά μπροστά από την Καλόλιμνο, ενώ μετά πέρασε δύο μίλια ανοιχτά της νησίδας Φανάρι. Στη συνέχεια πλησίασε τα Ίμια. Τότε, σύμφωνα με το Dogan, το τουρκικό λιμενικό επιχείρησε να εκδιώξει το ελληνικό σκάφος εκτός των… τουρκικών χωρικών υδάτων.

Όπως φαίνεται από το υλικό, που παραμένει άγνωστο το πώς και το πού γυρίστηκε, το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής επιχείρησε να πάει μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια, ωστόσο το τουρκικό δεν το επέτρεψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης