Zougla newsroom

«Ε, βαζέλια…». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησαν τέσσερις αμούστακοι… νταήδες στον Κολωνό για να ακινητοποιήσουν αρχικά δύο συνομηλίκους τους και στη συνέχεια να τους ληστέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανήλικοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, όπως φάνηκε από τη συμπεριφορά τους ήθελαν να δείξουν «ποιος κάνει κουμάντο» στην περιοχή και ότι ήταν… ανώτεροι λόγω ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας όταν δυο φίλοι κάθονταν στη συμβολή των οδών Αντιγόνης και Αμφιάραου. Ξαφνικά οι τέσσερις… τσαμπουκάδες τούς φώναξαν. Ο 16χρονος και ο φίλος του το έβαλαν στα πόδια λες και είχαν καταλάβει ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν καλά. Όμως ένα πρόβλημα υγείας με την καρδιά του δεν επέτρεψε στον 16χρονο να τρέξει για μεγάλη απόσταση. Η «ομάδα των τεσσάρων» τον πλησίασε και με περίσσιο θράσος τού πήρε από την τσέπη του μπουφάν του το χαρτζιλίκι των πέντε ευρώ που είχε. Στη συνέχεια του ζήτησε να μάθει πού πήγε ο φίλος του λέγοντάς του ότι «είσαι τυχερός που έχεις πρόβλημα υγείας» και θα του έδινε τα χρήματα πίσω αν τον έπαιρνε τηλέφωνο.

Όταν ο νεαρός θέλησε να φύγει δύο από την «ομάδα των τεσσάρων» τον πλησίασαν και τον υποχρέωσαν να φιλήσει μια μπλούζα που φορούσε ένας από αυτούς και είχε το σήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ. Μάλιστα, τον απείλησαν ότι αν δεν το έκανε θα τον… μαχαίρωναν. Ο νεαρός έντρομος, καθώς δεν είχε άλλη επιλογή, υπάκουσε στην εντολή των «τεσσάρων» και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Με όσο κουράγιο του είχε απομείνει, και φανερά λαχανιασμένος λόγω του προβλήματος υγείας που είχε με την καρδιά του, ενημέρωσε τους γονείς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα οι γονείς του 16χρονου εντόπισαν την «ομάδα των τεσσάρων» σε ένα γήπεδο μπάσκετ με έναν από αυτούς να τους απάντα με θράσος ότι «σιγά τι έγινε, πέντε ευρώ τού πήραμε».

Οι γονείς του 16χρονου κάλεσαν την Άμεση Δράση και οδήγησε τους τέσσερις, αλλά και τον φίλο του 16χρονου, στο τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, καθώς ισχυρίστηκαν ότι όσο περίμεναν να έρθει το περιπολικό τούς χτύπησε.

Η «ομάδα των τεσσάρων» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή με την κατηγορία της ληστείας. Μετά τις απολογίες τους ο συνήγορος υπεράσπισης τους, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr είπε ότι «μια απλή παρεξήγηση καθημερινότητας μεταξύ μικρών παιδιών κατέληξε σε υπερβολική άσκηση ποινικής δίωξης. Ευτυχώς πεπειραμένοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί επανέφεραν την κανονικότητα, απέδωσαν στους νεαρούς την ελευθερία τους και στους γονείς τους τα παιδιά τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης