Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο για την πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, ακόμα και ενδεχόμενης απώλειας ζωής, εργαζομένων και επισκεπτών, κρίνεται το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, με τους τεχνικούς της πολεοδομίας να τονίζουν πώς επιβάλλεται το οριστικό κλείσιμο και εκκένωσή του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα όμως, παρά τις σχετικές γνωμοδοτήσεις, το Δικαστικό Μέγαρο λειτουργεί κανονικά, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες.

Η γνωμοδότηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Θεσπρωτίας έρχεται σε συνέχεια ελέγχων, όπου διαπιστώθηκε σωρεία κακοτεχνιών και προβλημάτων στο κτήριο. Οι μηχανικοί εισηγήθηκαν τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, όμως κανενός αρμοδίου το αυτί δεν ίδρωσε, με αποτέλεσμα στη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη τους να παραπέμψουν το θέμα στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, για ενδεχόμενη εγκληματική αμέλεια.

Στον έλεγχο της συγκεκριμένα η τεχνική υπηρεσία ζητάει την «εκκένωση και αχρησία» του Δικαστικού Μεγάρου. Αναφέρει συγκεκριμένα το πόρισμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προκειμένου να γίνει αποσόβηση του κινδύνου επιβάλλεται: Αναγκαστική και ολική αχρησία του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (…) για την αποφυγή πρόκλησης απώλειας ζωής ή ατυχήματος».

Ο Δήμος Θεσπρωτίας ενημερώνει επίσης τον Εισαγγελέα, καθώς πρόκειται για «αξιόποινη πράξη», όπως αναφέρουν στο επίσημο έγγραφό τους:

Δικαστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, και καλούν τις αρχές να κάνουν αυτό που πρέπει, διότι κινδυνεύει, όπως λένε, η σωματική τους ακεραιότητα και σε αυτή τη δικαστική υπηρεσία της χώρας.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης