Συνολικά τρία νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α, στα οποία συγκαταλέγεται και ένας Έλληνας, έρχονται να προστεθούν στη λίστα των 12 που καταγράφηκαν τον Αύγουστο.

Τα νέα κρούσματα προέρχονται από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας, στο οποίο εργάζεται και ο Έλληνας που προσβλήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα παιδί έξι ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ενώ τα άλλα δύο άτομα νοσηλεύθηκαν στην παιδιατρική και παθολογική κλινική αντίστοιχα και πήραν εξιτήριο την Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή, θετικοί στην εξέταση Mantoux (μαντού) που γίνεται για τη διάγνωση φυματίωσης, βρέθηκαν περίπου 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Πέτρος Κετικίδης.

Ο κ. Κετικίδης έκανε γνωστό ότι στην πλειονότητά τους οι εργαζόμενοι που παρουσίασαν θετική δερμοαντίδραση στο τεστ για φυματίωση απασχολούνται σε συγκεκριμένη κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, το όνομα του οποίου όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει για ευνόητους λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στον ανιχνευτικό έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης, πιθανόν να πρόκειται και για ηπατίτιδα» είπε ο κ. Κετικίδης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σίγουρο αν οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν πρόσφατα από τη νόσο.

«Μπορεί κάποιοι να είχαν αντισώματα από παλιά. Το θέμα όμως είναι ότι νοσούν» ανέφερε και τόνισε ότι το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατάλληλη θεραπεία, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης