Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή κατά της Διαφθοράς οι εννέα συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη κυκλώματος το οποίο χορηγούσε έναντι αδράς αμοιβής διπλώματα οδήγησης κατ’ οίκον, χωρίς καν να εμφανιστούν για να δώσουν  εξετάσεις οι υποψήφιοι.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ανά περίσταση είναι:  δωροδοκία,  δωροληψία και ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος αλλά και σύσταση συμμορίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και  ψευδή  ιατρική βεβαίωση σε βαθμό πλημμελήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους 9 συλληφθέντες είναι 7 υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και 2 ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που προχώρησε στη σύλληψή τους την περασμένη Πέμπτη, η «ταρίφα» για τη χορήγηση των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης ήταν ανάλογα με τη δυσκολία της κάθε περίπτωσης και την κατηγορία του διπλώματος αφού το κύκλωμα εξασφάλιζε άδειες ακόμη και για …λεωφορείο. 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν εντοπιστεί 212 περιπτώσεις υποψηφίων που πήραν …πληρώνοντας το δίπλωμα αφού  δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις αλλά κατέβαλαν  χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, αναλόγως την κατηγορία του διπλώματος, με το συνολικό εκτιμώμενο όφελος για τη συμμορία να προσδιορίζεται πάνω από 424.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν χρηματικά ποσά και από υποψήφιους που συμμετείχαν στην κανονική διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στις εξετάσεις, με τα ποσά να κυμαίνονται από 550 έως 1.500 ευρώ, αναλόγως με την κατηγορία της άδειας ικανότητας οδήγησης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης