Κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που είχε στήσει παραμάγαζο σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί εξάρθρωσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με άνδρες των ΟΠΚΕ.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στις 3 Νοεμβρίου συνελήφθησαν 11 άτομα (δέκα Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας), οκτώ εκ των οποίων εντάσσονται στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνελήφθησαν ως υπαίτιοι μη εποπτείας διακίνησης ναρκωτικών σε κλαμπ ως διευθύνοντες και υπεύθυνοι αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εξακρίβωσης στοιχείων, αστυνομικών ενεργειών επιτήρησης και ειδικών ανακριτικών ενεργειών, εντόπισε οικίες και χώρους απόκρυψης ναρκωτικών, ενώ πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των προαναφερόμενων και ο ρόλος καθενός στις πράξεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ο αρχηγικός ρόλος ενός 35χρονου Αλβανού υπηκόου, έγκλειστου καταστήματος κράτησης, ο οποίος κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί την 13-10-2017 σε  έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά με ποσότητα κοκαΐνης προοριζόμενη για τη νήσο Πάτμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, αναδείχθηκαν οι ρόλοι και τα καθήκοντα των υπόλοιπων μελών, από την αποθήκευση των ναρκωτικών έως τη νόθευση-επεξεργασία, την περαιτέρω διοχέτευση στην παράνομη αγορά, αλλά και την εποπτεία εκ μέρους τους για την αποτροπή αστυνομικού ελέγχου και τη σύλληψή τους.



Επίσης, όπως είχε γράψει πριν από μερικές ημέρες το zougla.gr, διαπιστώθηκε η εκ μέρους 48χρονου και 35χρονης διακίνηση ναρκωτικών σε κατάστημα (κλαμπ) στο Περιστέρι Αττικής
, όπου εργάζονταν και το οποίο χρησιμοποιείτο ως ορμητήριο της παράνομης δράσης τους κατά τις νυχτερινές ιδίως ώρες.

Επίσης, προέκυψε η πολυσχιδής δράση τους και πέραν των ορίων της Αττικής, με τη μεταφορά και αποστολή ποσοτήτων ναρκωτικών διά της αποστολής δεμάτων και στην επαρχία αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα (Ανδραβίδα, Κοζάνη, Πάτμο, Ζάκυνθο κ.α.).

Εκτιμάται ότι τα κέρδη της οργάνωσης από την πώληση ναρκωτικών ουσιών, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– κοκαΐνη βάρους 1.615,3 γραμμαρίων
– εννέα  ναρκωτικά δισκία
– λευκή σκόνη συνολικού μικτού βάρους 750 γραμμαρίων, κατάλληλη για τη νόθευση της κοκαΐνης
– το χρηματικό ποσό των 59.095 ευρώ
– το χρηματικό ποσό των 30.000 lek Αλβανίας
– δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ
– τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
– μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρισμού (TAZER)
– έξι πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
– μία Ι.Χ.Δ. μοτοσυκλέτα
– 18 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
– τρία βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζών
– δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων διαφόρων τραπεζών
– ένα τετράδιο και διάφορα χαρτιά με ιδιόχειρες σημειώσεις όπου αναγράφονται χρηματικά ποσά και ονόματα από αγοραπωλησίες ναρκωτικών
– πληθώρα νάιλον συσκευασιών ναρκωτικών

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης