Από το βράδυ της Μ. Τετάρτης θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44 με το σκεύασμα της AstraZeneca, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως, για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το ερχόμενο τριήμερο και σε λίγο θα αποσταλούν SMS προς όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Στόχος, όπως ξεκαθάρισε, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα περισσότεροι συμπολίτες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε πως ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του Covid-19 προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, καθώς σήμερα ξεπερνάμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης ομαλά εξελίσσεται και η ροή  των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. «Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης