Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτογραφίες-βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης
Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης

Στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών.

Η ταφή του Κων. Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τους επικήδειους εκφώνησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η ταφή του Κων. Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Ο επικήδειος του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Όποιος θέλει να ξέρει αληθινά ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ας αναλογιστεί τον τόπο που επέλεξε για τη μόνιμη κατοικία του. Ένα μικρό αγροτικό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων. Πέντε κυπαρίσσια, λίγα λουλούδια κι ένα πέτρινο εκκλησάκι. Ούτε μνήμα μαρμάρινο ούτε, βέβαια, καμία πολυτέλεια.

Ένας ανυποψίαστος περαστικός δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι ένας σπουδαίος άνδρας κείτεται εκεί. Όμως, αυτό ήθελες. Δεν είχες ανάγκη από κάτι παραπάνω. Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες και δεν περίμενες των σοφιστών τον έπαινο για να κάνεις τον δικό σου απολογισμό. Σου έφτανε να είσαι μαζί με την Μαρίκα σου, τον «Κοπέρνικο», όπως χαριτολογώντας την αποκαλούσες. Και, βέβαια, με θέα παντοτινή το αγαπημένο σου Ακρωτήρι. Και με συντροφιά τα Λευκά Όρη.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο τον επικήδειο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη η οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε την επιθυμία της να μην κηδευθεί δημοσία δαπάνη ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην εκκλησία βρέθηκαν από το πρωί οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να φθάνει στον ναό μ’ ένα μπαστούνι λόγω πρόσφατης επέμβασης στο γόνατο​Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην εκκλησία βρέθηκαν από το πρωί οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να φθάνει στον ναό μ’ ένα μπαστούνι λόγω πρόσφατης επέμβασης στο γόνατο. 

Λιποθύμησε ο Ισίδωρος Κούβελος

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος.

Ο κ. Κούβελος έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε έξω από τη Μητρόπολη μετά την εξώδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις του στα επείγοντα δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

(Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη)

(Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη)

(Η άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου)

(Η άφιξη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη)

(Η άφιξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά)

O K. Mητσοτάκης στη Μητρόπολη Αθηνών/ Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης



Αλεξία Μπακογιάννη/Φωτογραφία: Νίκος Χριστοφάκης

Μαριέττα Γιαννάκου

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη:



Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Διαβάστε επίσης:

Live από τη Μητρόπολη Αθηνών: Προσκύνημα στη σορό του Κ. Μητσοτάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης