Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Συνεχίζεται στη χώρα μας ο άστατος καιρός, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ένα βόρειο ψυχρό ρεύμα, απόρροια των υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια, σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Για σήμερα, Σάββατο, στην ανατολική χώρα μάλιστα οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο και στις Κυκλάδες θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, δυσκολεύοντας τις θαλάσσιες μετακινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αργά το απόγευμα και κυρίως από το βράδυ αναμένεται σχετική επιδείνωση του καιρού σε Λήμνο, Χαλκιδική, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά, βόρειες Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη, με παροδικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες περιορισμένης έκτασης σε θαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι μέτριας έντασης και θα επικεντρώνονται στους ορεινούς όγκους και γύρω από αυτούς. Οι περισσότερες βροχές αναμένονται στην κεντρική Εύβοια και τη βορειοδυτική Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή ο καιρός θα είναι βροχερός με χαμηλές θερμοκρασίες Στην Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθεί τοπική βροχή στα βόρεια του νομού.

Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 Μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αλλά αναμένεται να εκδηλωθούν κάποιες αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν προς το βράδυ. Ωστόσο, θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 20°C, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 3-4 Μποφόρ.

Την Κυριακή, στο πρώτο μισό της ημέρας θα συνεχίσει να μας απασχολεί η επιδείνωση του καιρού. Μάλιστα, το μέγιστο των βροχών αναμένεται το ξημέρωμα – πρωί.

Στη συνέχεια, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, με τάση εξασθένισης από το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:

Πηγές: meteoclub, weather, meteo, forecastweather, Σύστημα Ποσειδών, Εθνικό Αστεροσκοπείο, xalazi 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης