Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο το οποίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία το βράδυ της Κυριακής θα επηρεάσουν την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο.

-Τη Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη δυτική Κρήτη.

Από το απόγευμα της Δευτέρας προβλέπεται ύφεση των φαινομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο:

Νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στην Εύβοια και στη Βόρεια Κρήτη. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και πιθανόν σε παράκτια τμήματα. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παγετός θα σημειωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και κατά τόπους σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 11 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 15, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 7 έως 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 16 βαθμούς, ενώ στη Νότια Κρήτη και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, με μικρή εξασθένηση στα νότια.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης