Ρύπανση στις παραλίες της Κέρκυρας από τα τοπικά ιχθυοτροφεία καταγγέλλει ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης στο Περιφερειακό συμβούλιο Ιόνιων νήσων Γιώργος Καλούδης.

Σύμφωνα με τον κ. Καλούδη, οι -μήκους 150χλμ- βορειοανατολικές ακτές του νησιού ρυπαίνονται καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενίοτε και από τα λύμματα από ξενοδοχεία και καταλύματα της Κέρκυρας, όπου δεν υπάρχουν δημοτικοί βιολογικοί καθαρισμοί καθώς και από τις δεξαμενές καταλοίπων των πλοίων», αναφέρει o κ. Καλούδης.

Μάλιστα, όπως απεικονίζουν φωτογραφίες με ημερομηνία Κυριακή 10 Μαΐου, διακρίνεται κηλίδα στη θάλασσα από τη ρύπανση των ιχθυοτροφείων Κασσιώπης Κέρκυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστηρίζει ο κ. Καλούδης, η κυβερνώσα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Γαλιατσάτο στη προτελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, υπερασπίστηκε σχεδόν σύσσωμη την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας των ιχθυοτροφείων.

Παράλληλα, καταγγέλλει για αδιαφορία και την προηγούμενη κυβερνώσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον κ. Σπύρου.

«Εάν ο κ. Σπύρου είναι ειλικρινής ας πάρει τα ιχθυοτροφεία Κασσιώπης «έξω» από το ξενοδοχείο του στη θάλασσα των Γουβιών», τονίζει ο κ. Καλούδης.

Προσθέτει τέλος ότι θα ενεργοποιήσουν κίνημα πολιτών για καθαρές θάλασσες και διατήρηση του τουρισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης