Για «εκδικητική στάση της μεγαλοεργοδοσίας και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες» σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Καταγγελία για εξοντωτικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και απολύσεις.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις στις οποίες προχωράει η μεγαλοεργοδοσία των super market Δήμητρα, μετά τη ματαίωση των σχεδίων της, για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 4/12, ύστερα από την άμεση παρέμβαση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η εργοδοσία, προχωρώντας σε εκδικητικές ενέργειες εναντίον των εργαζομένων, που δε δέχτηκαν κυριακάτικα να είναι μακριά από τις οικογένειές τους και μάλιστα χωρίς αμοιβή, για τα «μάτια»-κέρδη της εργοδοσίας, απαίτησε από τους εργαζόμενούς της, να προσέρχονται στη μεν πρωινή βάρδια δύο ώρες νωρίτερα (δηλαδή στις 6 το πρωί!!!), στη δε απογευματινή να φεύγουν δύο ώρα αργότερα (δηλαδή 11 το βράδυ!!!) και όλα αυτά επίσης χωρίς αμοιβή!

Να σημειωθεί πως μετά από νέα καταγγελία του Σωματείου μας στην Επιθεώρηση Εργασίας, για την εκδικητική αυτή στάση, σήμερα (6/12/2016) τα ξημερώματα πιάσαμε την εργοδοσία «στα πράσα», να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τους εργαζόμενους εξαντλημένους, αφού αναγκάζονται να δουλεύουν ήλιο με ήλιο (και κάτι παραπάνω!) στα κάτεργα των Δήμητρα market για να αυγατίζει τα κέρδη της η εταιρεία. Λες και δεν τους φτάνουν οι 7+ Κυριακές, οι λευκές νύχτες και οι μαύρες Παρασκευές! Μετά από αυτό η εταιρεία αναγκάζεται να πληρώσει πρόστιμο και βέβαια τις υπερωρίες στους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε επίσης την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, που πήρε σάρκα και οστά στα πρόσωπα δύο συναδελφισσών, που επειδή αρνήθηκαν να εργαστούν χωρίς αμοιβή, η εργοδοσία τις απέλυσε!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή είναι αποκαλυπτική και ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε πολλούς εργασιακούς χώρους. Ο μύθος του καλού μεγαλοεργοδότη, του ντόπιου, που ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου και άλλα τέτοια αστεία, καταρρέει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, όταν πρόκειται για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας. Δύο κόσμοι (μεγαλοεργοδότες-εργαζόμενοι) αντίθετοι, σε διαρκή σύγκρουση!

Αυτό που πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουμε ξεκάθαρο είναι πως όταν βγαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε-αγωνιζόμαστε με ταξικό προσανατολισμό, όπως και στην περίπτωση των καθαριστριών του ΓΝΚ, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα υπέρ μας. Τα μεγάλα αφεντικά δεν είναι τόσο ισχυρά και ανίκητα, όσο οι περισσότεροι εργαζόμενοι φαντάζονται. Αυτό οι μεγαλοεργοδότες το γνωρίζουν πολύ καλά και για το λόγο αυτό προετοιμάζονται παίρνοντας τα μέτρα τους (καταστολή, τρομοκρατία κ.λπ.), για τους αγώνες που έρχονται!

Οι εργαζόμενοι άλλο δρόμο δεν έχουμε. Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο!

Απαιτούμε να ανακληθεί τώρα η εκδικητική απόλυση των συναδελφισσών και να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης και μέχρις εξάντλησης δουλειάς, της καταστρατήγησης του ωραρίου (έχουν δύο στα δύο! Και στους δύο ελέγχους, παραβίαζαν το ωράριο εργασίας –μάλλον είναι προσφιλής τους συνήθεια η απλήρωτη υπερωρία) στα super market Δήμητρα.

Όλοι στον αγώνα για να σπάσουμε την τρομοκρατία της εταιρείας!

Τώρα αγώνας για όλα αυτά που μας έχουν κλέψει! Για την ίδια μας τη ζωή και τη ζωή των παιδιών μας, που την καταβροχθίζουν μέρα με τη μέρα, για να αυξάνουν τα κέρδη τους! Αφετηρία της αντεπίθεσής μας να γίνει η απεργία στις 8 του Δεκέμβρη και η απεργιακή συγκέντρωση σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. την ίδια μέρα στις 10 το πρωί στο Σαρόκο. Να μη λείψει κανείς!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει
του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

ΠΗΓΗ: corfupress.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΕΤ


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης