Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα, στο δημοτικό διαμέρισμα Παρελίων στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα της κεντρικής Κέρκυρας.

Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε πολύ γρήγορα να τυλίξει στις φλόγες περισσότερα από δέκα στρέμματα δασικής έκτασης, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχοντας αντίπαλο τους το άνεμο που φυσούσε στην περιοχή και παρέσυρε τις φλόγες μέχρι τις αυλές τριών μονοκατοικιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες, υδροφόρες του δήμου Κέρκυρας και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ κατάφεραν μετά από συντονισμένες δράσεις να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα, ενώ αυτή την ώρα στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, η φωτιά φέρεται ότι προκλήθηκε μετά από εμπρησμό, ενώ ήδη προσήλθε στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας ένας ανήλικος για να διερευνηθεί αν συμμετείχε στην δράση του εμπρησμού.

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας διερευνά την υπόθεση προς όλες τις κατευθύνσεις” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, που συνεχίζει την εξονυχιστική έρευνα προκείμενου να συλληφθούν οι δράστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Δύο μέτωπα πυρκαγιάς στην κεντρική Κέρκυρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης