«Αν δε δοθούν άμεσα λύσεις στην τραγική υποστελέχωση των δομών υγείας, τέτοια φαινόμενα θα οξυνθούν», αναφέρουν στην καταγγελία τους οι εργαζόμενοι κι οι γιατροί του νοσοκομείου, με αφορμή τον τραυματισμό νοσηλεύτριας και τον προπηλακισμό γιατρού στο νοσοκομείο από πολίτες.

Η καταγγελία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σύνηθες πλέον φαινόμενο ,οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας να γίνονται κυματοθραύστες της οργής και της αγανάκτησης ασθενών και συνοδών. Καθημερινά περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας , ποινικοποίηση της ιατρικής και νοσηλευτικής πράξης , παράπονα μέχρι και απειλές απέναντι στους συναδέλφους που με αυτοθυσία κρατάνε όρθιο το ΕΣΥ.

Σε αυτά τα πλαίσια είχαμε το τελευταίο διάστημα αντίστοιχα περιστατικά στο ΓΝΚέρκυρας με τον τραυματισμό νοσηλεύτριας και τον προπυλακισμό γιατρού στη Χειρουργική κλινική. Σε μία κλινική με τεράστιο φόρτο εργασίας που λειτουργεί εδώ και καιρό – παρά τις συνεχείς καταγγελίες εκ μέρους μας – κάτω από τα όρια ασφαλείας ( χαρακτηριστικά τα τμήμα λειτουργεί με 1 νοσηλεύτρια για 30 έως και 40 ασθενείς!!!! και με ελάχιστους γιατρούς ).

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τον κερκυραικό λαό και να τον καλέσουμε να περιφρουρήσει τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και το δικαίωμά του σε σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε την άρνηση της διοίκησης του Νοσοκομείου να στηρίξει νομικά τους συναδέλφους.

Αν δε δοθούν ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ στην τραγική υποστελέχωση των δομών υγείας , τέτοια φαινόμενα θα οξυνθούν.

Τα ΔΣ
Ενιαίο Σωματείο εργαζομένων Γ Ν Κέρκυρας
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

ΠΗΓΗ: corfupress.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης