Από τη Nova Scotia στην Τανζανία, μέχρι την υπέροχη Κέρκυρα, η λίστα του smartertravel.com προτείνει εννιά ακτογραμμές, στις οποίες περιλαμβάνονται από ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά, μέχρι κατακόρυφους, κοφτούς γκρεμούς με απέραντη θέα.

Οι ακτές αυτές αναδεικνύονται ως οι ομορφότερες στον κόσμο και προτείνονται σε όσους αναζητούν το καλοκαίρι έναν παραθαλάσσιο προορισμό προς εξερεύνηση, με διαδρομές δίπλα στην ακτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιόνιο Πέλαγος, Κέρκυρα

Όπως γράφει το smartertravel.com «δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς «θέα στον ωκεανό και να μη φανταστεί την Ελλάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Μύκονο, την Κρήτη…» Οι Ιταλοί, Γάλλοι και Βρετανοί πέρασαν από την Κέρκυρα προτού αποκατασταθεί η ελληνική κυριαρχία στο νησί και η αρχιτεκτονική στις ακτές του φέρει αυτές τις επιδράσεις, συνδυάζοντάς τις με τα εντυπωσιακά τοπία κοντά στη θάλασσα. Πολύχρωμα χωριά και καταπράσινα βουνά συναντούν τα μπλε κύματα και δημιουργούν ένα μαγευτικό, γραφικό σκηνικό. Κατευθυνθείτε στον Άγιο Γόρδιο όπου θα βρείτε οργανωμένες παραλίες και βραχώδεις σχηματισμούς, ή στο μαγικό Σιδάρι «Canal d Amour» για τα ζεστά νερά του και τα γραφικά σπήλαια.

Οι άλλες οκτώ μαγευτικές ακτογραμμές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Αντοφαγκάστα, Χιλή

– Παραλία 12 Αποστόλων, Βικτώρια, Αυστραλία

– Halong Bay, Quang Ninh, Βιετνάμ

– White Cliffs of Dover, Κεντ, Βρετανία

– Stone Town- Zanzibar, Τανζανία

– Queen Charlotte Drive: South Island, Νέα Ζηλανδία

– Ακτή Αμάλφι, Ιταλία

– Nova Scotia, Καναδάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης