«Έχουμε καιρική ανατροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά στη zougla.gr ο μετεωρολόγος κ. Τάσος Αρνιακός, μετά και την απότομη μεταβολή του καιρού που ξεκίνησε από χθες Σάββατο.

Νεφώσεις, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες είναι το σκηνικό του σημερινού καιρού, με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό η κακοκαιρία κατευθύνεται προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. «Ο καιρός από αύριο, Δευτέρα και πιθανόν από το βράδυ της Τρίτης θα παρουσιάσει βελτίωση» δήλωσε ο μετεωρολόγος και συμπλήρωσε «προς το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα γίνεται ανοιξιάτικος».

Η μετεωρολογική πρόγνωση για τη Δευτέρα 08 Απριλίου 2013

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Δευτέρα 08 Απριλίου 2013. Σταδιακά θα περιοριστούν οι υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 16 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 8 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 19 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά θυελλώδεις. Στα νότια τμήματα και στο Κρητικό θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, με σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι.

Τοπικές νεφώσεις, περισσότερο αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα βροχής, περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένιση από το απόγευμα.

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο αρχικά στο Θερμαϊκό, με στροφή σε μέτριους νοτιοδυτικούς από το απόγευμα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης