Oι καταιγίδες που πλήττουν το Ηράκλειο μπορεί να μην προκάλεσαν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και στα αεροσκάφη, προκάλεσαν όμως την κινητοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής αεροπορίας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr το απόγευμα της Πέμπτης ένας κεραυνός έπεσε στα στα ανεμόμετρα των κυρίως αεροδιαδρόμων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» προκαλώντας αναστάτωση στο προσωπικό. 

Ο κεραυνός έθεσε εκτός λειτουργίας τα ανεμόμετρα που είναι άκρως αναγκαία για τη σωστή πληροφόρηση των πιλότων για τους ανέμους που επικρατούν πάνω από το αεροδρόμιο ώστε να προσγειώνουν με ασφάλεια τα αεροσκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η μεγάλη ζημιά είχε ως συνέπεια το προσωπικό αλλά και ο μετεωρολόγος του αερολιμένα να λαμβάνουν μετρήσεις κατά διαστήματα με φορητά ανεμόμετρα διασχίζοντας με αυτοκίνητο έως στις άκρες των διαδρόμων. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να μεταφέρουν τις ριπές των ανέμων στον πύργο ελέγχου ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει ακρίβεια και ενημέρωση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Πηγή: ekriti.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης