Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών δημιούργησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Σκοπός της δημιουργίας του Κέντρου είναι εκπαίδευση των νέων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η επικοινωνία τους με εκπαιδευτικούς φορείς για λόγους εκπαίδευσης και η επικοινωνία των φιλοξενουμένων με συγγενικά τους πρόσωπα μέσω skype. Το έργο παρέδωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου στον προϊστάμενο της Δομής, Κώστα Σιμιτόπουλο.
«Είμαστε υπέρ της, με θετικό τρόπο, προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων. Τα παιδιά πρέπει να είναι μέτοχοι και εν συνεχεία, κάτοχοι της ελληνικής παιδείας», δήλωσε ο κ. Κυρίζογλου.
Σημειώνεται, ότι στη Δομή φιλοξενούνται 1400 άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια περίπου είναι κάτω των 17 ετών και τριακόσια μεταξύ 18 και 25 ετών. Το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών έχει εγκατασταθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο διοικητήριο της Δομής, ενώ οι επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές που εγκαταστάθηκαν είναι πλήρως εξοπλισμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης