Ύφεση της κακοκαιρίας παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο το πέρασμα της «Μπιάνκα» άφησε χιόνια και δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης την Κυριακή σε αρκετούς νομούς, τα οποία αποκαταστάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας εργάζονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση βλαβών στη Νικήτη Χαλκιδικής και στο Κάτω Γραμματικό Έδεσσας.

Στο μεταξύ, πυροσβέστες με ένα όχημα απομάκρυναν δύο νεαρούς από την περιοχή κοντά στο καταφύγιο του Χορτιάτη και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, καθώς το όχημα στο οποίο επέβαιναν δεν έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω των χιονοπτώσεων, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών είναι απαραίτητη σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον Νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται, στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου από το 19ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης από το 94ο έως το 97ο χιλιόμετρο (όρια Ν. Κοζάνης), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας – Ξηρολιβάδου από το 0 έως το 18ο χιλιόμετρο, Βέροιας – Φυτειάς από το 0 έως το 14ο χιλιόμετρο, Βέροιας – Δασκίου από το 0 έως το 39ο χιλιόμετρο.

Στον Νομό Πέλλας, αλυσίδες χρειάζονται όσοι κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρα, από το 20ό χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Νομό Χαλκιδικής, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από το 72ο έως το 85ο χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας, η κακοκαιρία έχει κινηθεί προς την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ωστόσο από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να πυκνώσουν οι νεφώσεις και να έχουμε νέες βροχοπτώσεις, χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 300 μέτρα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης