Στο πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης 2012-2015, που υλοποιείται πανελλαδικά σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, εντάχθηκε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έστειλε τις προτάσεις του, προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να ιδρύσει και να λειτουργήσει Κέντρα Διά Βίου Μάθησης στην ευρύτερη περιοχή, που θα παρέχουν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Στο πλαίσιο αυτά, ο δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων του τοπικού εκπαιδευτικού προγράμματος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το προφίλ του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, την επαγγελματική ενασχόληση και τα ενδιαφέροντά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ανά Δημοτική Ενότητα, προτάθηκε να υλοποιηθούν τα παρακάτω τμήματα εκπαίδευσης ενηλίκων:

Α. Δημοτική Ενότητα Καστελλίου

1. Εκμάθηση Αγγλικών
2. Εκμάθηση υπολογιστών
3. Εκπαίδευση νέων αγροτών για τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, τη Βιολογική και ολοκληρωμένη καλλιέργεια της ελιάς και του αμπελιού
4. Διατροφή αιγοπροβάτων – γενετική βελτίωση αιγοπροβάτων – τυροκομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β. Δημοτική Ενότητα Θραψανού

1. Αγγειοπλαστική
2. Εκπαίδευση νέων αγροτών για τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, τη Βιολογική και ολοκληρωμένη καλλιέργεια της ελιάς και του αμπελιού.
3. Μελισσοκομία.

Γ. Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου

1. Εκμάθηση Αγγλικών
2. Εκμάθηση υπολογιστών
3. Εκπαίδευση νέων αγροτών για τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, τη Βιολογική και ολοκληρωμένη καλλιέργεια της ελιάς και του αμπελιού.
4. Διατροφή αιγοπροβάτων – γενετική βελτίωση αιγοπροβάτων – τυροκομία.

Το επόμενο διάστημα, αφού ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας θα καλέσει τους δημότες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στα τμήματα που θα δημιουργηθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης