Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα newpost.gr o Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, άνοιξε το στόμα του χωρίς ωστόσο να πει τίποτα καινούργιο ή τίποτα ουσιαστικότερο από όσα ήταν ήδη γνωστά. Την ταυτότητά του είχε αποκαλύψει το zougla.gr σε άρθρο που ανάρτησε στις 10 Φεβρουαρίου 2018 και φέρει τον τίτλο: “Άνθρωποι κλειδιά” στο Novartisgate.

Ποιος είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν υφιστάμενος του Κωνσταντίνου Φρουζή. Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

Φαρμακοποιός ως προς την επιστημονική του κατάρτιση είχε προσληφθεί στη Novartis από τον επίσης φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer. Εκτελούσε χρέη διευθυντή επικοινωνίας αλλά από το ρεπορτάζ προκύπτει πως είχε πλήρη γνώση των συνθηκών που διαμορφώνουν στην Ελλάδα τη διακίνηση του φαρμάκου σε όλες τις βαθμίδες. Εκ της θέσεώς του θα μπορούσε να διαχειριστεί την υλοποίηση των συγκεκριμένων τακτικών που ακολουθούσε η μητρική εταιρεία παγκοσμίως και η θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο προϋπολογισμός που εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο στέλεχος δεν υπερέβαινε τις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ποσό πολύ μικρό για τη διεκπεραίωση της εφαρμοσμένης πολιτικής από την εταιρεία. Ωστόσο το ποσό ανά πάσα στιγμή και σύμφωνα με τις ανάγκες θα μπορούσε να διαμορφωθεί δεόντως, πάντα με απόφαση και έγκριση της κεντρικής διοίκησης της εταιρείας στη Βασιλεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης μιλώντας στο newpost.gr δήλωσε πως δεν είχε ουδεμία γνώση για τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Δεν παραδέχεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που τελεί υπό δικαστική προστασία, αλλά από τη στιχομυθία είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στην υπόθεση Novartis. 

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Είστε εσείς ο «προστατευόμενος μάρτυρας»; Είχατε σχέση με μαρτυρικές καταθέσεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων;

Εγώ δεν κάνω καμία δήλωση. Αυτή η υπόθεση με έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι απόφασή μου να μην κάνω καμία δήλωση. Σέβομαι τα ΜΜΕ, εκτιμώ το Νewpost, αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί και έχω πληγεί επαγγελματικά δεν κάνω καμία δήλωση για το θέμα.
Η υπόθεση και η έρευνα της δικαιοσύνης είναι μυστική και εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω.

Να υποθέσω ότι δεν έχετε καταθέσει για την υπόθεση;

Δεν έχει κάνει δήλωση η ίδια η εταιρεία, δεν θέλω να κάνω εγώ. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Έχω υποφέρει πάρα πολύ από αυτή την ιστορία.

Έχετε απολυθεί από Νovartis;

Έχω αποχωρήσει πριν από 4 έτη.

Υπήρξαν φήμες για οικονομικές ατασθαλίες εκ μέρους σας. Είναι έτσι;

Αποχώρησα με οικειοθελή τρόπο, ήταν εθελούσια η αποχώρηση. Στη σύμβαση (σ.σ. λύσης της συνεργασίας) που από κοινού υπογράψαμε με την εταιρεία δεν υπήρξε αναφέρεται οικονομική ατασθαλία.

Υπήρξε όμως;

Όχι. Καμία ατασθαλία.

Δεν μου λέτε αν είστε ο μάρτυρας…

Ελάτε στη θέση μου…

Σας ρωτώ γιατί ο κ. Μανιαδάκης έχει δηλώσει ότι ξέρει που είναι οι υπόλοιποι μάρτυρες, καθώς τους συνάντησε στα γραφεία ανακριτών, και θα υποβάλει μηνύσεις

Το τι θα κάνει ο καθένας δεν με απασχολεί.

Ξέρατε εάν παίρνανε χρήματα πολιτικοί;

Ασχολούμουν με άλλο τομέα. Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου του newpost.gr ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης ανέφερε: «Δεν συμφώνησα στη δημοσιοποίηση της ιδιωτικής συνομιλίας που είχα με τον δημοσιογράφο. Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ».

Διαβάστε επίσης: 

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: Δεν ονομάζομαι ούτε Μάξιμος Σαράφης ούτε Αικατερίνη Κελέση, δεν εκβιάζομαι, δεν εκφοβίζομαι

“Άνθρωποι κλειδιά” στο Novartisgate

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης