Ρεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Καταστροφή άφησε πίσω της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Λευκάδας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο στενό της βιβλιοθήκης στην παλιά πόλη του νησιού​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η κατάσταση ήταν ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς η ρυμοτομία (κολλητά σπίτια με ξύλο και ελενίτ) δυσχέρανε το έργο των πυροσβεστών.

Οι κάτοικοι παραμένουν ανάστατοι, με την αγωνία να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Από τη φωτιά κάηκαν 10 κτήρια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο στενό της βιβλιοθήκης στην παλιά πόλη του νησιού. Λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι η Πυροσβεστική ανακοίνωση ότι η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και περιορίστηκε η εξάπλωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του zougla.gr

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των ξένων αφού ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτήρια ήταν μεγάλος.

Οι πιστοί μετέφεραν σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας. Στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε και ελικόπτερο.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, προσθέτοντας ότι κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης