Tη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13 και τη δέσμευση ότι ο ρόλος των δήμων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-20 θα είναι περισσότερο ενεργός, έδωσε η πολιτική ηγεσία των εμπλεκόμενων υπουργείων στο προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρουσία του υπουργού Π. Κουρουμπλή και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Α. Χαρίτση, το προεδρείο της ΚΕΔΕ κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης των έργων του ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, αφού εξέφρασε την αγωνία των δημάρχων για τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί, υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών υλοποίησης των έργων που έχουν διακοπεί και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Παράλληλα, πρότεινε να υπάρξει μέριμνα για τους μικρούς και νησιωτικούς δήμους προκειμένου να μπορέσουν να εντάξουν έργα τους στο ΕΣΠΑ.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Χαρίτσης ενημέρωσε το προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι από τον Αύγουστο έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες και έχει εκταμιευθεί ένα δισ. ευρώ για την πληρωμή έργων. Μέχρι το τέλος του έτους, διαβεβαίωσε, ότι θα έχει εξασφαλιστεί ρευστότητα ύψους 4 δισ. ευρώ για την κάλυψη εκκρεμών χρηματοδοτήσεων για έργα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης