Tην κατηγορηματική της αντίθεση στο περιεχόμενο του άρθρου 45, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης εκφράζει η Διοίκηση της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με την Ένωση των Δήμων της χώρας, «επιχειρείται με τρόπο αόριστο και νομικά επισφαλή η ανατροπή της ισχύουσας νομοθεσίας, που ορίζει πως η αρμοδιότητα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης έχει απονεμηθεί στους Δήμους».
 
Με ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να καταρτίζουν και να υλοποιούν προγράμματα και δράσεις κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να συνάπτουν, για την υλοποίηση των δράσεων αυτών, προγραμματικές συμβάσεις με δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς κοινωνικής ωφέλειας.
 
Η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα όσα προβλέπονται στο άρθρο 45 του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σχετικά με τις δυνατότητες των Περιφερειών να ασκούν την αρμοδιότητα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης η οποία έχει απονεμηθεί στους δήμους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, θα αντιδράσει άμεσα προς την ακύρωση της διάταξης αυτής με κάθε νόμιμο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης