Καβάλα: Αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους της βιομηχανίας κρέατος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020, 11:25
Καβάλα: Αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους της βιομηχανίας κρέατος

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ που έκαναν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Καβάλα στις επαφές των υπαλλήλων της βιομηχανίας επεξεργασίας κρέατος, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, θετικοί στον κορωνοϊό.

Συνολικά αναμένεται να γίνουν περί τα 130 τεστ, ενώ μεγάλη σημασία δίνει ο ΕΟΔΥ στην ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν τόσο οι 24 εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό όσο και στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στη βιομηχανία.

Τα στελέχη του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενημερώνουν τηλεφωνικά όσους κρίνουν ότι πρέπει να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό τεστ, ακόμα και εκείνους τους εργαζόμενους που βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ που έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα σε ιδιωτικό εργαστήριο της Καβάλας, έπειτα από πρωτοβουλία της επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση, με ανακοίνωσή της τις προηγούμενες ημέρες, γνωστοποίησε πως έχει αναστείλει τη λειτουργία της μέχρι νεοτέρας, ενώ έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους επεξεργασίας και τυποποίησης του κρέατος.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα, μιλώντας στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει αυξημένο αίσθημα ατομικής ευθύνης και να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς, όπως υπογράμμισε, «μόνο η πρόληψη αποτελεί το μέτρο και το μέσο που μας προστατεύει από τη μετάδοση του ιού».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020, 11:28