Την ενίσχυση του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Καβάλα ζητούν οι εργαζόμενοι που εκφράζουν τα παράπονά τους για την κάλυψη των αναγκών τους σε οχήματα και πληρώματα ασθενοφόρου.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, το τοπικό παράρτημα αριθμεί σήμερα 10 ασθενοφόρα οχήματα εκ των οποίων μόλις τα δύο βρίσκονται σε χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Σωματείο του 6ουΠαραρτηματος ΕΚΑΒ Καβάλας με αφορμή την πρόσφατη ενίσχυση Παραρτημάτων με ασθενοφόρα οχήματα και όχημα ΙΧ αντίστοιχα στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στην Διευθύντρια του Παραρτήματος μας στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στα Μ.Μ.Ε γιατί πιστεύει πως για ακόμη μια φορά αδικείται και ότι οι ανάγκες του δεν αντιμετωπίζονται ισάξια και ισότιμα όπως σε ορισμένα Παραρτήματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται πως «πιστεύουμε πως έχουμε ενημερώσει πλήρως και επανειλημμένως όλους τους υπεύθυνους για τις ανάγκες μας σε προσωπικό και οχήματα. Η κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Νομού μας. Με δεδομένη λοιπόν την πρόσφατη άρνηση του προέδρου του ΕΚΑΒ να πραγματοποιήσει την αρχική δέσμευση του για ενίσχυση της δύναμης μας σε πληρώματα με μεταθέσεις η διαγωνισμό ΑΣΕΠ αξιώνουμε και ζητάμε να γίνει η ενίσχυση της δύναμης μας σε ασθενοφόρα οχήματα πάντα μέσα στα πλαίσια της δίκαιας αξιολόγησης και επίλυσης των αναγκών όλων των Παραρτημάτων».

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως «είμαστε ίσως το μοναδικό Παράρτημα που μετά την μεταρρύθμιση του υπουργείου υγείας αυξήθηκαν τα περιστατικά από( 750 σε 1400 περίπου τον μήνα) δεν ωφελήθηκε από την παραλαβή ασθενοφόρων οχημάτων και προσωπικού από το Νοσοκομείο Καβάλας διότι υπάρχουν μόνο 2 οχήματα δεκαπενταετίας με πολλές βλάβες και 1 οδηγός από το νοσοκομείο. Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισης σας προκειμένου για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργιά του Παραρτήματος μας Καταλαβαίνουμε πως οι ελλείψεις πανελλαδικά αυξάνονται καθημερινά αλλά πιστεύουμε ειλικρινά πως αναλογικά με τον πληθυσμό που καλύπτουμε διαθέτουμε ίσως το μικρότερη και παλαιότερο στόλο».

Πηγή: thrakitoday.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης