Λίγο μετά τη στιγμή του σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο, το zougla.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Γεροντή, ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης στο Βαθύ της Σάμου. Ο Νίκος Γεροντής μας περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη τη στιγμή του σεισμού αλλά και την κατάσταση που επικρατεί τώρα. 

«Τη στιγμή του σεισμού το μαγαζί ήταν γεμάτο. Τότε άρχισε να πηγαίνει πάνω κάτω. Παντού έβλεπες σκόνες. Βγάλαμε τον κόσμο έξω από το μαγαζί, βέβαια μερικοί βρίσκονταν στην τουαλέτα. Μετά από δέκα λεπτά, και αφού είχαμε επικοινωνήσει με τους δικούς μας για να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά, ξαφνικά η θάλασσα έκανε μία καθίζηση και τα επόμενα δευτερόλεπτα υπήρχε παντού νερό. Ακολούθησε και δεύτερο τσουνάμι. Εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν στο άλλο μαγαζί εγκλωβισμένος και σώθηκα γιατί ανέβηκα σε μία κατάψυξη», δήλωσε ο κ. Γεροντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη στιγμή είναι όλα πλημμυρισμένα. Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία δίνουν συμβουλές. Πολλά από τα πράγματα του μαγαζιού βρίσκονται μεσοπέλαγα. Έχασα και το αμάξι μου. Οικονομικά, αν υπολογίσω και τα μηχανήματά μου, το κόστος φτάνει τα 150.000 ευρώ», πρόσθεσε.

«Στο Άνω Βαθύ έπεσαν πολλά παλιά κτήρια. Πλέον ξεχάσαμε το σεισμό και σκεφτόμαστε τις πλημμύρες», κατέληξε ο νεαρός επιχειρηματίας.

Ακούστε τη μαρτυρία του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιμέλεια: Λυδία Καραθανάση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης