Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή οι επτά εκ των εννέα συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Αν και όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, υποστηρίζοντας ότι δεν βρίσκονταν καν στο χώρο όπου διαδραματίζονταν, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.
Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για:

Έκρηξη με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές
Προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών
Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους
Διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος
Αντίσταση κατά τις αρχής
Εξύβριση
Παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία

Παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Κατά την προσαγωγή τους, στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από συγγενείς και φίλους που τους περίμεναν φωνάζοντας πως η Μακεδονία είναι Ελληνική. Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, ουδείς εκ των συλληφθέντων ήταν στο σημείο των επεισοδίων ενώ οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν, αρκετή ώρα μετά, σε μεγάλη απόσταση, στην Ερμού ή το Μοναστηράκι, ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη συγκέντρωση για να γλιτώσουν από τα χημικά που έριχναν οι αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης