Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν καταστηματάρχες και εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης στην Κατερίνη.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος συγκεντρώθηκαν περίπου στις 23.00 στην πλατεία Ελευθερίας, εκφράζοντας την απόγνωσή τους και τονίζοντας ότι πρόκειται για τη «χαριστική βολή» που θα οδηγήσει πολλές επιχείρησης του κλάδου σε οριστικό λουκέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι με τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα Τρίτη και για έναν μήνα μπαίνει λουκέτο στην εστίαση, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα σε 22 περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η πόλη της Κατερίνης.

Την ίδια αγωνία είχαν εκφράσει μιλώντας στο GRTimes.gr και καταστηματάρχες του κλάδου της εστίασης στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι «έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου» για μαζικά και μόνιμα λουκέτα αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα υποστήριξης.

Σχετικά με την αποψινή διαμαρτυρία, οι ίδιοι εξηγούν τους λόγους σε διαδικτυακό τους κάλεσμα, επισημαίνοντας ότι «δεν πάει άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζουν:

Η εστίαση πεθαίνει, οι επαγγελματίες αντιδρούν.

Ο κλάδος της εστίασης και του τουρισμού, δέχονται απίστευτές πιέσεις από την υγειονομική κρίση. Καλούνται γι’ άλλη μια φορά να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να προσπαθήσουν να επιβιώσουν με τα υποτιθέμενα μέτρα ενίσχυσης.

Η Κατερίνη διαμαρτύρεται και οι επιχειρηματίες ενώνουν τις φωνές τους. Κλείνουν τα μαγαζιά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο ωράριο και μαζί με τους εργαζομένους θα διαμαρτυρηθούν μαζικά στην κεντρική πλατεία.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εδώ και μήνες, η εστίαση και ο τουρισμός είναι στο έλεος της υγειονομικής κρίσης χωρίς όμως να συμμετέχει σε καμία διαβούλευση που θα βοηθούσε αμέριστα, στο να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος.

Γι’ αυτό κι ‘γω, με το σημερινό κλείσιμο της επιχείρησης μου, θα διαμαρτυρηθώ στην κεντρική πλατεία γιατί αλλιώς δεν έχω φωνή. Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, φωνάζουμε ότι δεν πάει άλλο!

Η εστίαση πρέπει να μείνει ανοιχτή και να βοηθηθεί.

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: Grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης