Μία τεχνική έκθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την κατάρρευση του Φάρου στη βραχονησίδα Ζουράφα, που βρίσκεται ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη.

Η κατάρρευση τμήματος του Φάρου έχει απασχολήσει εδώ και μερικούς μήνες τη δημοσιότητα με αρκετούς να μιλούν για «τουρκικό δάκτυλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση ωστόσο που έγινε για λογαριασμό του bolg «Φαροφύλακες» αποδίδει το συμβάν στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την παλαιότητα του κτίσματος και την ακαταλληλότητα των υλικών. Η έκθεση έγινε από μηχανικό – συνεργάτη του συγκεκριμένου blog , το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται μεν, ωστόσο στην έκθεσή του γράφει μεταξύ άλλων: «Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εισροή νερού εντός του κελύφους και η πλήρωση των κενών μεταξύ των σακών άμμου και δακτυλίου με νερό, μέσω των ρωγμών πλέον λόγω διάβρωσης, με αποτέλεσμα μέχρι την αποστράγγιση του από τις ίδιες ασυνέχειες από μέσα προ τα έξω να δημιουργεί εκ των έσω συνθήκες υδροστατικής πίεσης. Η επανάληψη του φαινομένου δημιούργησε γενικότερη διάβρωση και αστάθεια στα στοιχεία μεταξύ αρμών διακοπής σκυροδέτησης, με αποτέλεσμα την αποκόλληση τμήματος του δακτυλίου σχεδόν κατά το 1/3 της περιμέτρου του».

Πηγή: dimosia.gr
*Φωτό: farofylakes.blogspot.com
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης