Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Τον βλέπω στον ύπνο μου να ξεψυχά σε μια καρέκλα» δηλώνει με σπαρακτική φωνή η μητέρα του στο ThessToday.gr. «Ψάχνω απαντήσεις. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Μενέλαός μου έφυγε έτσι απλά. Πώς είναι δυνατόν να φύγει ο μικρός μου ο γιος;» λέει η μητέρα του, η οποία, όπως εξηγεί, από την πρώτη στιγμή πίστεψε ότι το παιδί της πέθανε εξαιτίας της αμέλειας των γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λιποθύμησα, δεν μπορούσα να το πιστέψω όλο αυτό το σκηνικό, γιατί για κάποιες ώρες μού το έκρυβαν τα υπόλοιπα παιδιά μου» λέει. Μάλιστα, όταν έμαθε την αλήθεια για τον τραγικό θάνατο πήγε στο «Παπανικολάου» και έβαλε τις φωνές στους γιατρούς.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τον σκότωσαν και δεν πέθανε έτσι ξαφνικά. Τον παράτησαν στο έλεος του Θεού. Ψάχνουμε απαντήσεις», πρόσθεσε η μητέρα του άτυχου άνδρα.

Ο ιατροδικαστής σύμβουλος οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για φλεβοθρόμβωση και πνευμονική εμβολή. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια εικόνα για το τι θα ψάξουμε στα εργαστήρια. Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι μια από αυτές τις αιτίες που διερευνάται και είναι η πιθανότερη. Παρ’ όλα αυτά, περιμένουμε την επαλήθευση από το ιστοπαθολογικό εργαστήριο για να είμαστε σίγουροι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι, ενώ δεν είχε διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, του έκαναν τεστ αφού πέθανε!

«Αφού διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός έκαναν τεστ Covid και θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν τεστ κορωνοϊού σε έναν νεκρό», τόνισε.

Ο ίδιος έδωσε το χρονικό της τραγικής κατάληξης λέγοντας πως το θύμα έφτασε το βράδυ της 1ης Απριλίου στα Επείγοντα του νοσοκομείου, όπου ανέφερε πόνο στο ένα πόδι του και έγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα γιατί είχε εκτεταμένες εξελκώσεις, κάποιες δερματικές πληγές, και του επιτράπηκε να γυρίσει στο σπίτι αδιάγνωστος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης