Έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο νεαρός ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας, ο οποίος έπεσε θύμα σοβαρότατου τροχαίου στην Αττική Οδό πριν από περίπου δύο μήνες. 

Ο 25χρονος ηθοποιός και αθλητής μετά από έξι εβδομάδες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ, εξέπνευσε στις 19.48 το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος Τόμας έπαθε σοβαρή λοίμωξη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, με αποτέλεσμα ο επιβαρυμένος οργανισμός του να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, ο θείος του, Γιώργος Πρωτόπαπας και η αγαπημένη του Ιωάννα Ζεμπερλίγκου οι οποίοι ήταν δίπλα του από την πρώτη στιγμή.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον συμπρωταγωνιστή του στη σειρά «Βασιλιάδες», Κώστα Κόκλα, ο οποίος συντετριμμένος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Λίγες ημέρες μετά το τροχαίο, ο θείος του Τόμας, Γιώργος Πρωτόπαπας, είχε μιλήσει τηλεφωνικά στην εκπομπή της Κιμ Κίλιαν «Magazino Live» του Ελληνικού Καναλιού – GR, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η εξέλιξη του Τόμας είναι στα χέρια του θεού».  «Η κάκωση που έχει υποστεί είναι πολύ βαριά, δεν αντιδρά στην φαρμακευτική αγωγή, οι γιατροί είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει άλλη επέμβαση, μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει τον Τόμας», είχε προσθέσει στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Το απόσπασμα της εκπομπής της 20ης Μαρτίου)

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013: Η αρχή του τέλους

Η 17η Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, έμελλε να γίνει η μοιραία μέρα για τον Τόμας, όταν το μαύρο Smart που οδηγούσε ο 25χρονος ηθοποιός κινούνταν στην Αττική Οδό στο 36ο χιλιόμετρο στο ύψος της εξόδου Δουκίσσης Πλακεντίας. Για άγνωστο λόγο ο Τόμας Πρωτόπαπας κατευθύνεται στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης και ακινητοποιεί το όχημα στο σημείο όπου υπάρχει μια μικρή ανοικτή στροφή.

Ο οδηγός ενός βαν της Αττικής Οδού κινούνταν στη δεξιά λωρίδα. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεσή του, λόγω του δυνατού ήλιου, ο οποίος τον τύφλωνε, δεν είδε το σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το δεξί μέρος του βαν να χτυπήσει με σφοδρότητα την αριστερή πλευρά του Smart.

Ο ένας αερόσακος από το μικρό αυτοκίνητο άνοιξε, ενώ το γεγονός ότι το παρμπρίζ από το Smart δεν ήταν σπασμένο ενισχύει την εκδοχή ότι ο ηθοποιός φορούσε ζώνη ασφαλείας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο νεαρός θα χτυπούσε το κεφάλι του στο τζάμι.

Σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στην Τροχαία Αττικής οδού, ο οποίος ακολουθούσε το βαν και είδε όλο το σκηνικό, το βαν έπεσε με δύναμη πάνω στο μαύρο Smart χωρίς να κόψει ταχύτητα, γεγονός που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν είδε το σταθμευμένο όχημα του ηθοποιού.

Μετά το συμβάν, αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα του τροχαίου, εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού, ώστε να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.

Για το θέμα μάλιστα, είχε εκδώσει στις 19 Μαρτίου, ανακοίνωση και η Αττική Οδός Α.Ε.: «Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το τραγικό ατύχημα που συνέβη στον Τόμας Πρωτόπαπα την Κυριακή το πρωί στην Αττική Οδό. Tο ατύχημα αυτό μας έχει συνταράξει όλους, ειδικότερα δε τον οδηγό του οχήματος της εταιρίας, ο οποίος είναι συντετριμμένος. Ευχόμαστε και εμείς μαζί με όλο τον κόσμο να μπορέσει ο Τόμας να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από τις Αρχές, στη διάθεση των οποίων βρίσκονται όλα τα σχετικά στοιχεία».

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση Τρίτη, 21 Μαΐου 2013, 20:39

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης