Αποφασισμένος να μιλήσει για τον βιασμό του, σε ηλικία 14 ετών, από τον Δημήτρη Λιγνάδη, το 2010, πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας ο 25χρονος σήμερα Αιγύπτιος, η μήνυση του οποίου φαίνεται πως άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον κατηγορούμενο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο 25χρονος, ο οποίος έδωσε πολύωρη νυχτερινή κατάθεση στη 19η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, έφτασε στην Ελλάδα από τη Σουηδία όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως σωφρονιστικός υπάλληλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία κρατήθηκε για προφανείς λόγους προστασίας του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τη μήνυσή του, η οποία επιτάχυνε ως γνωστόν την έρευνα, οδηγώντας τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή, μιας και η καταγγελλόμενη πράξη του βιασμού ήταν μη παραγεγραμμένη.

Ο 25χρονος βασικός μάρτυρας στην υπόθεση του Δημ. Λιγνάδη, ο οποίος ήρθε με δικά του έξοδα στη χώρα μας από τη Σουηδία, μετά την κλήση του από την ανακρίτρια, περιέγραψε τη δική του εμπειρία ενώ πρότεινε να εξεταστούν δύο ακόμα μάρτυρες που είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας, ο οποίος έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής ζητώντας την τιμωρία του κατηγορούμενου, ζήτησε  να καταθέσουν δύο πρόσωπα από το τότε φιλικό του περιβάλλον τα οποία ήταν μαζί του το συγκεκριμένο διάστημα και μπορούν να δώσουν επιπλέον στοιχεία για την αξιόποινη πράξη του βιασμού που αντιμετωπίζει ο Δημ. Λιγνάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακρίτρια αναμένεται άμεσα να προχωρήσει στην κλήτευση των συγκεκριμένων προσώπων, τα ονόματα των οποίων έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο με τους μάρτυρες που έχει ήδη στα χέρια της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης