«Γυμναστής» είναι το παρατσούκλι ενός εκ των δραστών της επίθεσης κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλος της Χρυσής Αυγής και είναι το ένα από τα τέσσερα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία ως οι δράστες της πρωτοφανούς βιαιοπραγίας μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων. Πλέον, αναζητείται από την κρατική ασφάλεια που διεξάγει αυτεπάγγελτη έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ποιος είναι ο «γυμναστής»

Απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ, ο «γυμναστής» δραστηριοποιείται στον οργανωμένο πυρήνα της Χρυσής Αυγής και είχε κατέβει ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τον μεσήλικα που παρουσιάζεται στα πλάνα με μαύρο σακάκι να κυνηγά τον Γιώργο Κουμουτσάκο, να τον κλωτσά, να του ρίχνει μπουνιές στο κεφάλι και να του σκίζει τα ρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε αναφέρει για το περιστατικό πως η πολιτική ταυτότητα των δραστών που επιτέθηκαν στον βουλευτή της ΝΔ και βεβήλωσαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς και η σύλληψή τους αποτελούν θέμα χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης