Με βροχή από ραβασάκια για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, μισθών και συντάξεων), οφειλετών του Δημοσίου ξεκινά το φθινόπωρο για εκατοντάδες Λαρισαίους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», το αρμόδιο τμήμα της Α’ Δ.Ο.Υ., το οποίο έχει συγκεντρώσει όλο το ελεγκτικό τμήμα του νομού, έχει στα χέρια του από τα μέσα Ιουλίου μια λίστα, με 700 ονόματα φορολογουμένων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που οφείλουν στην Εφορία ποσά τουλάχιστον 10.000 ευρώ και την εντολή να προχωρήσουν άμεσα σε διαδικασία κατασχέσεων. Μέχρι στιγμής για τους 300 εξ αυτών έχουν ήδη ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ενώ εντός των ημερών το δικαστικό τμήμα της Α’ Δ.Ο.Υ. κινεί τις διαδικασίες και για τους υπολοίπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του Σεπτεμβρίου πρόκειται να φθάσει και νέα λίστα με στοιχεία πολιτών που οφείλουν στο Δημόσιο, καθώς το Υπ. Οικονομικών φέρεται αποφασισμένο να εισπράξει με κάθε τρόπο τα οφειλόμενα καθώς η αναγκαστική εκτέλεση αφορά, κινητή και ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, όπως και περιουσιακά στοιχεία των συνυπεύθυνων των χρεών (γυναίκες, παιδιά, κοινοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία).

Το έγγραφο που στάλθηκε από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη στην Α’ Δ.Ο.Υ. με τίτλο «Διασταύρωση στοιχείων οφειλετών ληξιπρόθεσμων οφειλών» αναφέρει μεταξύ άλλων πως «σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικά πίνακα φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμη βασική οφειλή τουλάχιστον 10.000 ευρώ, με στοιχεία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, στοιχεία δικαστικού (λήψη αναγκαστικών μέτρων), συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτικών κλπ, προκειμένου για τις άνω οφειλές, και εφόσον συντρέχει περίπτωση, να προβείτε άμεσα στην κίνηση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των οφειλετών που δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ή δεν είναι ενήμεροι στις δόσεις ρυθμίσεων».

Ήδη οι διαδικασίες είσπραξης έχουν ολοκληρωθεί για τους 300 και εντός του Σεπτεμβρίου θα πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι 400 φορολογούμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης