Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων σε δυο κρεοπωλεία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, εντόπισαν και κατέσχεσαν παρασκευάσματα και παραπροϊόντα κρέατος συνολικού βάρους 118 κιλών.

Συγκεκριμένα, στις 15-12-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο, οι ελεγκτές κτηνίατροι κατέσχεσαν σε κρεοπωλείο νωπά παραπροϊόντα κρέατος (βοδινό πατσά) συνολικού βάρους 94 κιλών, λόγω λήξης της ημερομηνίας συντήρησής του. Σε δεύτερο κρεοπωλείο στην ίδια περιοχή, οι ελεγκτές κατέσχεσαν κατεψυγμένα παρασκευάσματα κρέατος (γύρο κοτόπουλο και γύρο χοιρινό) συνολικού βάρους 24 κιλών, λόγω παντελούς έλλειψης σημάνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένα προϊόντα κρίθηκαν μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας κτηνιατρικής νομοθεσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης