Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν εν όψει των εορτών του Πάσχα, προχώρησαν στην κατάσχεση 80 κιλών παρασκευασμάτων κρέατος.

Ειδικότερα, κατά τον διενεργηθέντα υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε κρεοπωλείο του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν 80 κιλά παρασκευάσματα κρέατος λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν διέθετε άδεια λειτουργίας και άδεια παρακείμενου χώρου κρεοπωλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, από τους ελεγκτές του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτο-υγειονομικού Ελέγχου κατασχέθηκαν σε σούπερ μάρκετ του Πειραιά, 24 κιλά πατάτες επειδή δεν πληρούσαν τις ελάχιστες ποιοτικές προδιαγραφές, καθώς παρουσίαζαν πράσινο μεταχρωματισμό. Το συγκεκριμένο προϊόν αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε δια συνθλίψεως σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τέλος, στη Γ΄ λαϊκή αγορά του Πειραιά δεσμεύτηκαν 90 κιλά πατάτες, προέλευσης Γαλλίας, τις οποίες ο έμπορος πωλούσε ως πατάτες Αχαΐας . Κατόπιν αυτού ο έμπορος θα παραπεμφθεί στη σχετική επιτροπή επιβολής κυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης